Loopbaanbegeleiding of advies

Soms loop je binnen je huidige baan tegen problemen aan. Meestal gaan deze snel weer over, soms niet en begint het te knagen. Je vraagt jezelf af of je nog op je plek zit.

Om duidelijkheid te krijgen in deze situatie kan loopbaanbegeleiding je helpen. Tijdens dit proces krijg je inzicht in jezelf en wat je werkelijk belangrijk vindt. Dit helpt je om vervolgens de juiste beslissing te kunnen nemen. Het kan zijn dat je concludeert dat je prima op je plek zit, het kan ook zijn dat je concludeert dat je toe bent aan een nieuwe stap.

De volgende situaties kunnen reden zijn voor ondersteuning in de vorm van loopbaanbegeleiding.

  • Je hebt een baan maar je vindt hier niet meer de gewenste uitdaging in.
  • Wat jij belangrijk vindt is niet (meer) voldoende aanwezig in jouw huidige werk.
  • Je bent onzeker over de toekomst in je huidige functie.
  • Je loopt vast maar je weet niet goed hoe en waar je de verandering moet zoeken.
  • Je vindt het moeilijk om in nieuwe kansen en mogelijkheden te denken. 
    Hoe kun je jezelf motiveren, waar liggen jouw talenten? 

 

In dit proces ga ik je ondersteunen bij het opstellen van een persoonsprofiel. Door middel van diverse zelfonderzoeken krijg je een beter beeld van dat wat je werkelijk belangrijk en leuk vindt. Naar aanleiding van dit profiel, ga je op onderzoek uit naar mogelijke functies die hierop aansluiten. Je onderzoekt wat nodig is om de gevonden functies te kunnen uitvoeren. Wellicht is een bijscholing of opleiding noodzakelijk. Hoe pak je dit aan (planning)?

Vervolgens ga je aan de slag om de arbeidsmarkt te onderzoeken naar kansen binnen jouw eigen spectrum van kwaliteiten en interesses. Naar aanleiding hiervan bepaal je zelf of je toe bent aan de volgende stap of niet.  

Denk je dat ik je kan helpen weer duidelijkheid te krijgen in het vervolg van je loopbaan? Bel me gerust voor een vrijblijvende afspraak om samen te bespreken of dit traject bij je past.
Ik help je graag!